Powered By Blogger

vrijdag 18 september 2015

WeCommunity


Caroline Sijtsma heeft ruime ervaring als adviseur bij corporaties, overheid en maatschappelijke organisaties in Nederland en Suriname. Zij weet partijen te binden en is in staat om onmogelijke ideeën te vertalen naar concrete projecten en deze vervolgens te realiseren. 

Als pionier en kwartiermaker stond zij aan de wieg van samenwerkingsverbanden op het raakvlak van vastgoed-ontwikkeling, bedrijvigheid, welzijn, onderwijs en zorg. Het ondernemerschap combineert zij met actieve bestuursfuncties bij maatschappelijke organisaties. Op dit moment zet zij zich in om in de vorm van eigentijdse hofjes betaalbare huisvesting in stedelijk gebied te realiseren.


Op donderdagmiddag 23 Juli heeft Caroline samen met LaborAcademica verkend hoe we een community identificeren en/of organiseren. Daarna kan voor of met een dergelijke community geacteerd worden. Zo zouden we zomaar met en voor een specifieke gebruiker huisvesting kunnen organiseren of ander belang helpen realiseren. De middag leerde dat naast generiek meer dan ooit honger lijkt naar gemeenschappelijk specifiek. 


Caroline (www.sijtsma-advies.nl)  nam ons mee op reis langs boeiende ervaringen uit de eigen praktijk in Amsterdam: van de kraakbeweging in Ruigoord naar een hofje voor Surinaamse ouderen, van een voormalig schippersinternaat naar opvang voor zwerfjongeren en van een collegezaal tot studentenhuisvesting. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten